Ударът на годината: Над 100 кг хероин открит в кола на Капитан Андреево

Ударът на годината: Над 100 кг хероин открит в кола на Капитан Андреево
Агенция "Митници"
A A+ A++ A

Над 100 кг хероин е открит при проверка на автомобил на граничния пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Преди два дни, на 15-и август, на пункта пристигнала кола с френска регистрация,на път от Турция през България за Франция.

В превозното средство, управлявано от френския гражданин Х.А., пътували съпругата му и двете им малолетни деца, както и домашните им любимци - две кучета.

По метода "анализ на риска" автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. В специално изградени тайници, в пода на колата, достъпни след демонтаж на седалките, както и на мястото на резервната гума, са намерени общо 209 пакета, облепени с фолио и съдържащи бежово прахообразно вещество.

Извършеният на място полеви наркотест показал, че откритото вещество е хероин.

Общото количество на иззетия наркотик е 104.940 кг, на стойност по цени за нуждите на съдебната система 9 444 600 лева.

Дрогата и лекият автомобил са иззети, а с постановление на прокуратурата от днес Х. А. е задържан за  72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването по случая продължава. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

 


 

#Агенция "Митници" #ГКПП Капитан Андреево #хероин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"