Говори героинята Снежи, която оказа първа помощ на поразената от мълния Теди в Приморско

Говори героинята Снежи, която оказа първа помощ на поразената от мълния Теди в Приморско
A A+ A++ A

"Най-голямата благодарност за мен ще е момичето да остане живо“ – така Снежана Йорданова обобщава необичайната животорешаваща ситуация в която попада случайно.

Във вторник мълния удари трима души в Приморско. 18-годишно момиче е тежко пострадало, то е прието в реанимацията на бургаската болница. Момичето е интубирано и с опасност за живота, но живо благодарение на бързата реакция на Йорданова.

"Видях мълния. Чух, че е наблизо. В следващия момент погледнах и видях суматоха, млад мъж викаше за помощ. Валеше доста проливен дъжд“, разказва Йорданова пред bTV.

Когато отива на мястото вижда 18-годишната Теодора на земята в безпомощно състояние. Приятелят ѝ – също пострадал от мълнията е в силен шок.

"Видях, че тя все още е топла, има някаква сърдечна дейност, но пръстите на ръцете ѝ посиняваха. Вероятно за малко е спряла да диша. Започнах сърдечен масаж и накарах приятелят ѝ да я обдишва. Така ѝ дадохме първа помощ до момента, в който на място пристигна линейката“, разказва Йорданова. Става дума за над 20 минути.

Именно тази първа помощ помага на Теодора да дочака линейката жива.

"Нямам опит в оказването на първа помощ, макар че това е вторият ми такъв случай. Вече веднъж спасих баща си след инфаркт по същия начин. Сега имах повече кураж, защото видях, че това работи и виждам колко съществено е умението и знанието да дадеш първа помощ“, разказва Йорданова.

Вечерта получава обаждане от майката на Теодора, която благодари за бързата реакция.

"Много се надявам моите усилия да са довели до резултат. Най-голямата благодарност за мен ще е момичето да остане живо“, казва жената.

#мълния #Приморско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай