Сръбският посланик: Ако трябваше да се случи тази катастрофа, добре, че беше в България

Сръбският посланик: Ако трябваше да се случи тази катастрофа, добре, че беше в България
A A+ A++ A

Почти всички сръбски деца, пътували с автобуса, който катастрофира на АМ "Тракия", от вчера вече са в Република Сърбия. Две момчета в най-тежкото състояние са в болница - в "Пирогов". Има още едно семейство - баща, майка и три дъщери, които са останали в болницата в Стара Загора. Там е и един възрастен, който е ампутиран крайник. Всички останали вече са в Република Сърбия и се надяваме след няколко дни ще бъдат вкъщи при своите семейства. Това каза пред БНТ посланикът на Република Сърбия у нас Желко Йович.

"Лично аз и и всички мои приятели в Сърбия, всички сръбски институции сме много доволни за всичко, което са получили нашите граждани след тази ужасна катастрофа. В такова едно положение никога човек няма как да е доволен, когато се случи, но когато виждаш една друга нация, друг народ - братски, приятелски, когато виждаш как се грижи за твоите граждани, че всички са заедно, действат веднага, спешно и като един, няма как да не си доволен. Това казах на моите български приятели вчера - ако трябваше да се случи такава катастрофа е добре, че се случи в България“, каза посланикът.
„Благодаря, братя българи, благодаря на всичките институции, на кмета на Стара Загора, на обикновените хора. Тук не бяха само институции. В първия момент виждахме реакция на обикновени хора, които са се връщали от морето, които реагираха веднага, не са мислили за себе си, за своите деца в колата, но са мислили как да помагат на децата, които се нуждаят от помощ. Много благодаря на всички, които са участвали", каза Желко Йович.

Посланикът каза още, че катастрофата е тема номер едно в Сърбия и се разисква кой е виновен и защо се случи.
 

#България-Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай