Седем от най-малките деца бяха транспортирани до границата със Сърбия

Седем от най-малките деца бяха транспортирани до границата със Сърбия
A A+ A++ A

Седем от сръбските деца, пътували в автобуса, който катастрофира снощи на автомагистрала „Тракия“ вече са на родна земя. Малко след 14 часа от УМБАЛ в Стара Загора към ГПУ-Калотина тръгна ескорт на специализираните автомобили с част от децата – малолетни и непълнолетни.
 

Минути след 17 часа реаномобилите преминаха през ГПУ-Калотина в посока Сърбия, съобщи МВР. Комисар Петър Джигов, началник на граничния пункт, обясни, че още снощи е създадена организация близките да бъдат пропуснати у нас по най-бързия начин, за да бъдат заедно със своите пострадали деца. Със съдействието на ГДНП е създадена организация линейките да бъдат ескортирани и пропуснати по т.нар. свободен коридор.

"Целта ни бе първо да транспортираме най-малките пътници в автобуса. Те бяха предадени на границата на сръбските власти, за да стигнат до домовете си. Когато приключат процесуално-следствените действия и пълнолетните ще бъдат ескортирани до границата по същия начин", уточни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
 
Министърът благодари на екипите на полицията, пожарната и на бърза помощ, които минути след инцидента успяха да пристигнат на място. Те действаха в пълен синхрон за овладяване на ситуацията и за бързото транспортиране на пострадалите, което в такива ситуации има решаващо значение за минимализиране на евентуални тежки травми. Вътрешният министър благодари и на гражданите, станали неволни свидетели на пътнотранспортното произшествие, които също се притекоха на помощ на пострадалите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »