Човешка грешка е водещата версия за катастрофата на сръбския автобус

Човешка грешка е водещата версия за катастрофата на сръбския автобус
A A+ A++ A

Очаква се до края на деня Окръжна прокуратура – Стара Загора да повдигне обвинение на сръбския шофьор на автобуса, който снощи катастрофира на АМ „Тракия“, предаде bTV 

При доказване на вината му го грози затвор от една до шест години.

Обвинението е за извършване на тежко ПТП с множество пострадали със средни и тежки телесни повреди. Грешка на шофьора - това е основната версия за инцидента, по която работят разследващите.

„Водещата версия остава основната и първата – човешка грешка. Направихме оглед на пътното платно и и настилка преди мястото на катастрофата, не се установиха дупки или неравности, които могат да предизвикат катастрофата Първоначалните данни се потвърждават в хода на разследването: вниманието на водача е било отклонено”, заяви заместник главния прокурор Борислав Сарафов.

Шофьорът на автобуса не е пострадал.

„Взети са проби за алкохол и наркотици – отрицателни са. Първоначалният оглед на мястото на инцидента приключи”, добави старши инспектор Димитър Димитров.

Както този инцидент, така и предходния от Велико Търново не се дължат на било бездействие на полицията, било на пътни условия. И в двата се касае за човешки грешки. Назначени са автотехническа и множество съдебно медицински експертизи. Изискани са документи от Република Сърбия за превозното средство и за начина. по който се е придвижвала групата”, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

#Автобусът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"