Рейс, пълен с деца от Сърбия, се обърна в канавката на АМ Тракия до Стара Загора

Рейс, пълен с деца от Сърбия, се обърна в канавката на АМ Тракия до Стара Загора
A A+ A++ A

Тежка катастрофа стана надвечер на АМ Тракия в посока София край Стара Загора. За щастие няма жертви, а само тежко пострадали. 48 пътници и един шофьор е имало в превозното средство. Всички пострадали са откарани в Стара Загора.

Според жена, която е била пътник в автобуса, баща на едно от децата е искало да седне по-напред, тъй като се почувствал зле и започнал да кашля. Той е помолил шофьорът да му отвори седалката. Водачът на автобуса посегнал да я отвори, след което рязко завил надясно.

Много коли са спирали и хората са помагали на пострадалите, които са имали рани, други са били в шок. Свидетели разказаха пред националните телевизии, че ужасът е бил голям, но поне загинали няма.

17 лица са настанени в УМБАЛ "Стоян Киркович" в Стара Загора. Най-малкото от тях е на 4 години, най-голямото - на 17. Това съобщи проф. Йовчо Йовчев, директор на болницата.

"4 от децата са с по-сериозни наранявания , едно е със съмнение за мозъчно сътресение. Има мъж, на който по спешност се налага ампутацията на част от долния крайник", уточни проф. Йовчев.

Децата са поети от "Неврохуругия", "Детска хирургия" и отделение "Хирургия" на университетската болница. Част от тях ще бъдат обработени тази вечер и освободени, уточни директорът на лечебното заведение.

Децата се връщали от фолклорен фестивал в Слънчев бряг. Те са от Белград.

46 са извозените лица към лечебни заведения след катастрофата на АМ "Тракия". Трима, които са в добро състояние, са останали на мястото на инцидента. Това съобщи за Bulgaria ON AIR зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев. При инцидента няма загинали.

Двама от по-възрастните от автобуса са в по-тежко състояние. Всички, качени в линейките, са били в съзнание.

"Автобусът се е обърнал в банкета по пътя, слава Богу няма жертви, едно дете е по-тежко пострадало. Надявам се, че бързо ще им бъде оказана спешна помощ. По-важното е да се погрижим за децата, след това ще уточняваме кои са те и какви са причините за катастрофата", заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По-тежко пострадали са с фрактури на крайниците и черепно-мозъчни травми. Шофьорът на автобуса е с открита рана на крака.

Временно бе спряно движението по пътното платно при Сливен посока София, целта бе осигуряване на проходимост на спасителните екипи. Обходният маршрут бе пред Нова Загора - Стара Загора, АМ "Тракия". Образува се огромна тапа на аутобана - около 30 км. В момента обаче движението вече е нормализирано, след като полицията направи място за пропускане на колите в една от лентите.

#катастрофа с автобус #АМ Тракия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"