Ще ставате кръстници? Ето какво трябва да знаете

Ще ставате кръстници? Ето какво трябва да знаете
knfoto.ru
A A+ A++ A

Кръстниците са отговорни, на първо място, за духовното възпитание на малкия човек. Децата обикновено се кръщават като малки, когато е невъзможно от тях да се изискват вяра и покаяние. Затова възпитанието, както изграждането у тях на навици да посещават църква и да се изповядват, е задължение на кръстниците. И ако знаете, че не можете да участвате в това възпитание и да сте духовна подкрепа, по-добре е да не поемате подобен ангажимент.

Според народните поверия първият кръщелник на жена трябва да е момченце, за да не би момиченцето да й отнеме личното щастие

Ако кръстницата няма семейство и деца, те могат и да не се появят. Но свещениците опровергават и това вярване. При това на момичето му нужна кръстница, а на момчето – кръстник. Така на детето ще му е по-лесно да намира общ език с духовния си родител.

Кръстниците задължително трябва да се срещат със своите кръщелници на рождения им ден и на деня на кръщението

Според църквата денят на кръщението е дори по-важен от този, в който човекът се е появил на бял свят. Християните вярват, че хората се раждат заченати в грях, а кръщението ги изчиства. Затова детето има шанс да изживее живота си без грехове. Именно затова духовните родители трябва да се срещат с кръщелниците си в този ден. При тези срещи те могат да предприемат важни стъпки за духовното възпитание на детето, а не само да ядат и да пият с родителите му.

Според църковните закони кръстниците трябва да подаряват на детето Библия, икони и други символи на християнската вяра с изключение на кръстчета

Според екстрасенси на кръщелника не трябва да се подаряват предмети с остри ъгли. Смята се, че за тях полепва нечистата сила. Затова подаръкът трябва да е със заоблена форма – например пръстен, верижка и т.н.

Екстрасенсите не препоръчват да се подаряват и календари или часовници, тъй като се смята, че те добавят възраст и ускоряват стареенето.

От най-голямата опека на своите кръстници детето се нуждае до 15-ата си година. След това то вече се смята за зрял човек. Но духовните му родители вземат участие в неговия живот чак до деня на сватбата му, подкрепяйки го в най-важните за него събития. След това връзката между кръстника и кръщелника отслабва, но духовно те остават свързани до края на живота си.

Много хора са наричани кръстници по договореност, макар че на тайнството на кръщението са присъствали други хора

По-правилно е да бъдат наричани духовни наставници. Трябва да се знае, че именно молитвата на истинската кръстница или кръстник има необходимата сила, затова трябва да се поддържа здрав контакт с тях. Подкрепата на истинските кръстници е най-силна в енергийно отношение.

Според свещениците човек не бива да се кръщава втори път!

източник: popantofi.com

#кръщене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"