Проф. Балтов: Връщането ми на работа не е политическо решение

Проф. Балтов: Връщането ми на работа не е политическо решение
A A+ A++ A

Връщането ми на работа не е политическо решение. Решението на съда за възстановяването ми просто съвпадна с политическите промени. Това заяви бившият шеф на „Пирогов” проф. Асен Балтов, който бе възстановен на работа в спешната болница, където сега работи като ортопед. Той припомни, че е бил уволнен по политически причини от министър Стойчо Кацаров.

Проф. Балтов призна и кой му се е обадил, за да го върне на работа. "Със сегашния директор Венелин Герганов се познавам от доста време. Проведохме един разговор, той каза, че няма смисъл да се обжалва на трета инстанция. Предложи да започна на граждански договор като консултант, за да измине този срок от 1 месец, след което да бъда възстановен на щат", уточни той.

Проф. Балтов проговори и дали има амбиции да се върне начело на "Пирогов". "На този етап не, 4 години и половина това е един постоянен стрес. Телефонът не може да бъде изключен, гледаш постоянно да помагаш".

Той коментира и отношенията с бившия шеф на болницата проф. Иван Поромански. "С него трябва да проведа личен разговор. Имам сериозни съмнения, че той е бил подложен на сериозен натиск, вероятно от Стойчо Кацаров", коментира проф. Балтов.

По отношение на политическата си кариера, също не е решил. "Рано е да се каже. Първо трябва да се уточнят листите“, посочи той и уточни: „При всички случаи няма да се забравят тези 59 колеги и сътрудниците“.


 

#проф. Асен Балтов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай