Стената на срама: Лили показа гратисчиите, които я слушат без пари

Стената на срама: Лили показа гратисчиите, които я слушат без пари
Фейсбук - колаж
A A+ A++ A

Естрадната прима Лили Иванова показа гратисчиите, които са й гледали без пари концерта в Летния театър в Созопол.Тя превърна стената си във Фейсбук в Стената на срама, публикувайки снимки на феновете без билети, пише "Телеграф".

83-годишната певица била бясна, че толкова много хора не са си платили по 60 лв., за да я гледат и слушат, а някои дори са направили записи на изпълненията й с мобилните си телефони през процепите на загражденията. Затова наредила на хората от екипа си да обиколят около театъра и да заснемат всички гратисчии, а после ги изтипосала в социалните мрежи.

„Благодаря, Созопол! Концерт в Летен театър “Аполония” и… извън него! Благодаря за прекрасните цветя на г-н Тихомир Янакиев - кмет на община Созопол, проф. Сергей Игнатов и на всички почитатели“ - написа към фотосите Вечната Амбър на родната музика.

Лили е известна в гилдията, че цепи стотинката на две и не цепи басма на никого, стане ли дума за пари.Заради това тя се е изпокарала не само с някои от авторите на най-хубавите си песни като Митко Щерев, но и с организаторите на концертите си през годините.

Преди години филмовият композитор на столетието поиска от нея да му плаща отчисленията за авторските права от концертните изпълнения на хитовете му „Осъдени души“, „Стари мой приятелю“, „Хризантеми“ и други. Тя обаче реши, че ще му отмъсти, като ги изключи от репертоара си и забрани записите им за излъчване в ефира. След това такива разправии имаше с Асен Гаргов, Найден Андреев и Тончо Русев, но след смъртта им тя се разбра с наследниците им и именно техните „Детелини“, „Щурче“ и „Панаири“ днес закриват рециталите й, при положение че в Музикаутор все още стои депозираният документ от Гаргов.

Първият композитор, който й забрани песните си още през 70-те, е Ангел Заберски. За разделите с мениджърите й винаги причината е била една и съща - вечно се съмнявала, че я лъжат с парите и й дават по-малко, отколкото смята, че е изкарала. Преди 20 г. Лили уволни като мениджър композитора Георги Красимиров-Герасим, който й написа „Ветрове“. Оттогава той не желае да разговаря с нея и заради това тя 15 г. не изпълнява хита му. Изненадващо обаче е включен в сетлиста на тазгодишното й турне.


 

#Лили Иванова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"