Случаят с убития швейцарски бизнесмен - заплетен като по Агата Кристи

Случаят с убития швейцарски бизнесмен - заплетен като по Агата Кристи
Делта хил
A A+ A++ A

Случаят с убития швейцарски бизнесмен край Перник става все по-заплетен и шокиращ, тъй като вече е обвързан и с още една смърт.

 След като разбрал за кончината на баща си, синът на Ланге тръгнал от Швейцария. Вчера обаче е блъснал пешеходец в София, който в последствие е починал. Това е довело до ареста му, съобщи Нова телевизия.

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше намерен мъртъв в дома му, във вилното селище „Делта Хил” до Перник. Мъжът живее в България от години.

Заради заличаване на следите, в първите часове не е било ясно, че става въпрос за убийство. По-късно днес излезе и информацията, че в този момент синът на Ланге е в ареста, след като прегазил човек на пътя.

Бизнесменът е бил намерен мъртъв в четвъртък вечерта от съпругата му в гаража на дома им. Първоначално разследващите не забелязали следи от насилие. При аутопсията станало ясно, че мъжът е бил прострелян в шията, куршумът е стигнал чак до белия дроб и е засегнал две ребра. 

Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира случая. По думите му налице има опит за замаскиране на убийството.

В момента работим по всички версии, тъй като този човек е преместен от мястото, където е бил убит, на ново място. Има данни да са сменени дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството”, каза той.

Именно заради опитите убийството да бъде прикрито, разследването все още е в много начална фаза. „Още дори не сме сигурни как е причинена смъртта. Факт е, че нараняването е в белия дроб, най-вероятно е с огнестрелно оръжие”, каза за Нова телевизия Албена Стоилова, която е прокурор от Перник и говорител на пернишката прокуратура.

От полицията вече имат заподозрени за престъплението. „Подозираме кръг, група извършители, но преди да се работи по тези версии и да напредне някоя от тях, спекулация е да се насочваме нанякъде ние като коментар”, заяви министър Демерджиев.


 

#Удо Ланге #Убийството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »