Дъжд и гръмотевици в неделя

Дъжд и гръмотевици в неделя
b17.ru
A A+ A++ A

През неделния ден облачността в страната ще е предимно значителна. След обяд на много повече места ще се развива купесто-дъждовна облачност и от нея очакваме да паднат значителни валежи, придружени от гръмотевици и с временно усилване на вятъра. Отново по-значителни ще са явленията над планините и Горнотракийската низина, а до края на срока на прогнозата и над Североизточна България.

Максималните температури навсякъде ще се понижат и очакваните им стойности ще са между 23-28°С. По-високи на места в Горнотракийската низина – до 29-30°С.

Вятърът в цялата страна ще е слаб от североизток, а в източните райони ще е временно силен.


Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко места.  

Оранжев код: Валежите на отделни места над посочените райони ще са значителни, предимно в късните следобедни часове. Те ще са придружени от силни пориви на вятъра и засилена гръмотевична дейност. Бурите могат да носят дребна и средна по размер градушка. На отделни райони в страната и на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя ще е ясно и тихо. До обяд ще е предимно слънчево и топло. След обяд на много места ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме валежи и гръмотевици.

Максимални температури на въздуха – 29-30°С, на морската вода – 25°-27°. Вълнението на морето ще е между 2-3 бала. Ще духа умерен североизточен вятър.

Времето в София

През нощта срещу неделя от югозапад облачността ще е значителна със слаби валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 14-15°С.

През деня облачността ще е променлива. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и очакваме валежи и гръмотевици. Температурите ще се понижават и максималните им стойности ще са между 23-24°С.

Времето в планините

Няма да е подходящо за разходки и туризъм. Времето ще е предимно облачно и дъждовно и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от югоизток.

Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 22°, на 2000 метра – около 13°.

Времето на Балканите

През следващите часове Балканите ще попадат в северната периферия на област от ниско атмосферно налягане с център над Гърция. По същото време от североизток ще прониква малко по-хладен въздух, който ще дестабилизира  атмосферата над полуострова.

Времето на много райони ще е облачно и дъждовно , като на места, главно над крайните Западните и Централни Балкани ще има условия за по-значителни валежи.


 

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"