Нов протест срещу лекарските грешки в София

Нов протест срещу лекарските грешки в София
19-годишната Деяна Георгиева почина на 24 октомври 2011 г. след тежко раждане и 42 дни борба за живот. Година след смъртта й родителите все още търсят справедливост. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Близки на жертви на лекарски грешки отново излязоха на протест пред Съдебната палата в София.

Те настояха за справедливи съдебни процеси и наказания за виновните, предаде бТВ.

Повечето протестиращи са роднини на починали родилки или жени, пострадали по време на раждане. Миналата година те организираха няколко демонстрации пред Народното събрание.

Майката на 19-годишната родилка Деяна Георгиева обясни, че протестират за това, че една година няма повдигнати обвинения по случая.

„Имитацията е най-страшната форма на бездействието. Лекарите, които са виновни за смъртта й продължават да са там," каза Юлияна и призова повече хора да подкрепят протестиращите, защото никой не е застрахован от лекарски грешки.

19-годишната Деяна Георгиева почина на 24 октомври 2011 г. след тежко раждане и 42 дни борба за живот. Бебето на Деяна е изродено в „Шейново", а след възникването на усложненията по-късно е лекувана в още три други болници – Инфекциозна, „Пирогов" и Александровска.

На 21 ноември 2011 г. в столичната болница „Шейново" почина 35-годишната Надежда Узунова.

Лекарите признаха, че родилката е била забавена и не е била приета навреме. По-късно аутопсията показа, че смъртта е настъпила вследствие на неправилна интубация. Ден след Надежда почина и бебето й.

31-годишната Даниела Димитрова, която очаквала второто си дете, пък почина по време на непланирано секцио в столичната АГ болница „Света София" на 28 ноември миналата година.

#лекарски грешки #протест #Деяна Георгиева #Даниела Димитрова #Надежда Узунова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници