Известни пророци предсказват гибел на Европа, но в България...

Известни пророци предсказват гибел на Европа, но в България...
media.az
A A+ A++ A

Европейската цивилизация я очаква предизвикателство, пред което не се е изправяла никога досега, а самата Европа може да изчезне от лицето на земята след 100 години. И това няма абсолютно нищо общо с войните, защото Европа има много собствени проблеми.

Един от тях е демографският. Още преди шест години демографите видяха ясен знак в статистиката. Раждаемостта не просто намалява, а се срива. На този фон обаче се наблюдава рязко нарастване на миграцията.  Има данни за нарастване на населението от народи, които са чужди на европейците.

 

Изследвания на учените

Според данните на изданието Life през 2020 г. населението на ЕС за първи път е намаляло с 312 000 души. И това въпреки факта, че от 1960 г. насам населението на Европа непрекъснато нараства и достига 96 милиона души.

В същото време се отбелязва, че до 2040 г. увеличението ще достигне безпрецедентните 528 милиона души, но въпросът е дали това ще бъде Европа, която сме свикнали да виждаме.

През 2020 г. естествената загуба на населението е 1 112 697 души. Компенсацията се дължи единствено на мигрантите. Сред коренното население има все по-малко младежи. Само през този век Европа е остаряла с пет години.

Експертите смятат, че раждаемостта се увеличава изключително от мигрантите, които са предимно мюсюлмани. Това означава, че религиозната среда в Европа също ще се промени.

При изготвянето на подобни прогнози експертите не забравят да подчертаят, че не са взети предвид нито икономическите кризи, нито войните, нито пандемиите, въпреки че и трите фактора са реални.

Какво смятат предсказателите

Предсказателите също не виждат бъдеще за Европа. Например Едгар Кейси, "спящ пророк" от САЩ, пише през 50-те години на миналия век: "Европа напълно ще опустее и по улиците ѝ ще излязат хора с други вероизповедания.

Американският окултист е "видял" кръвопролития, мръсотия и опустошение по улиците на европейските градове. "И всичко ще започне с това, че европейците ще започнат война с Русия", твърди прорицателят.

Ванга също говори за изчезването на Европа в обичайния ѝ смисъл. Тя прогнозира спад на раждаемостта, защото европейците не я желаят, не виждат смисъл в живота.

Хората ще престанат да вярват, че децата им ще решат всички проблеми и ще живеят по-добре. Освен това на населението на Европа ще бъде промит мозъкът, за да повярва, че в света вече има твърде много хора.

Страните, които ще "паднат" първи

Страните с най-старо население са Италия, където средната възраст е 47,2 години, Германия (46 години), Гърция и България (45 години). Делът на възрастните хора над 65 години е висок във Финландия (22,3 %), Хърватия (над 21 %), Латвия, Франция, Словения и Естония (около 20,5 %).

Демографите смятат, че до края на века населението на балтийските държави ще измре наполовина, при България и Румъния това ще се случи с една трета от хората, а в Хърватия и Унгария - на една четвърт.

А ако внезапно избухне война, както предсказа австрийският пророк Готфрид фон Верденберг през 90-те години на ХХ век, ситуацията ще бъде катастрофална.

Ясновидецът пише, че в много страни ще има гражданска война, хора от Източна Европа ще се втурнат към Западна Европа, а ислямът ще набере сила и ще предизвика враждата на християните.

Той също така предсказва падането на икономическата мощ на Германия заради Третата световна война, а жизненият стандарт на хората ще се срине.

Полша също ще пострада от тежкия конфликт, който може да бъде предизвикан от сътресенията в съседните страни, пояснява Верденберг.

23 милиона поляци от общо 38 милиона ще оцелеят, предупреждава съвременният ясновидец Кшищоф Яцковски.

Още преди пандемията Яцковски предупреждава, че през 2022 г. ръководството на страната ще направи някои сериозни грешки, които ще доведат до намаляване на населението.

"Южните територии на държавата ще бъдат отчуждени, а германците ще се преместят масово в западната част на страната, очевидно бягайки от някакъв политически катаклизъм. Родните поляци ще бъдат толкова малко, че страната ще бъде изцяло под чужд контрол", предсказва полският ясновидец.

Само Чехия и Франция, които няма да загубят население, ще имат късмет. Дали обаче Чехия ще бъде с чехи, а Франция - с французи, е голям въпрос.

В този контекст изданието напомня за антиутопичния роман "Джамията на Парижката Света Богородица", написан през 2005 г. от Елена Чудинова.

В нея руската писателка предсказва падането на постхристиянска Европа под натиска на силната мюсюлманска култура. Чудинова описва как Франция ще се превърне в халифат през 2048 г.

Днес местните европейци все още успяват да "разредят" мигрантите, но това може да се промени много скоро.

Католическият свещеник Жюли Курике предрича през XIX в.: "Враг от Изтока ще залее улиците на нашите градове. Вечер жителите ще си ходят на гости и все още ще планират бъдещето, а на сутринта градовете им ще бъдат превзети от чужденци и горко на жените и майките: те ще виждат как тълпи разпъват децата им по площадите!"

Източник: blitz.bg

#Апокалипсис #край на света #пророци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »