Минеков твърди, че Просто Наско не е свърши абсолютно нищо в МК

Минеков твърди, че Просто Наско не е свърши абсолютно нищо в МК
Евроком
A A+ A++ A

В Министерството на културата абсолютно нищо не е вършено. Не винаги за това трябва да вините министър, а по-скоро хората, които са около него. Къде са били тези, къде е кабинетът на министъра? Там не са имали сутрешни заседания. Какви са тези хора, които той никога не е познавал, които някой отнякъде му у дал? Изключително некомпетентни! Извинявайте, но началник-кабинет е специалист по фотоволтаици, нормално ли е това?

Така служебният министър на културата проф. Велислав Минеков описа пребиваването на предшественика му Атанас Атанасов.

На въпрос дали е разговарял с министър Атанасов, професорът отговори така: „Ще попитате него. Аз трябва да мисля за това, което се случва занапред и то много бързо, нямам време“.

„Този път ще ми е за последно“, пошегува се Минеков за участието си в служебното правителство и продължи: „Все пак някои хора не трябва да се успокояват, когато казвам това. Знам, че изпитват тревога“.

В Министерството на културата го връщало онова, което остава недовършено: „Много ми е мъчно, че не беше обърнато достатъчно внимание на мои добри намерения“.

„Основната причина са добрите намерения, наистина. Няма да имам време за каквото и да било друго. Точка първа е бюджетът, той е изключително тъжен. Ще ме е срам да отида при служебния министър на финансите, за да искам пари за култура, защото бюджетът не е този, който предложихме – онези заветни 164 млн. Това не се е случило за последните месеци. Нали искаме да извадим това министерство, това нещастие от блатото? Вместо тези 164 млн. всъщност бюджетът е бил покачен с 98 млн., но дори и при това покачване бюджетът до днес не е използван“, обясни министър Велислав Минеков в предаването „Тази събота“ по bTV.

„Другата беда е, че това не мога да го направя за 2-3 дни. Нужни са обществени поръчки, имам нужда от три месеца. През ноември бюджетът трябваше да е изпълнен на 100% и аз да отида при министъра /на финансите – бел. ред./ и да поискам помощ до края на декември. В момента ще стана за резил. Ще отида при него да искам заветното увеличение и тя ще ми каже: „Ма, погледнете, вие живеете толкова добре с това, което сте получили. Макар че сте получили мизерия, тази мизерия не сте я похарчили“, добави той.


 

#проф. Велислав Минеков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »