Рашков беснее заради чистка в МВР, доказани специалисти били уволнени

Рашков беснее заради чистка в МВР, доказани специалисти били уволнени
A A+ A++ A

Целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция“ е уволнен без мотиви, а е  поставен там един служител с доста спорна полицейска репутация. Това каза в организирано само за би Тв интервю на открито бившият вътрешен министър Бойко Рашков. 

Той говореше доста разпалено, бесен от рокадите в МВР, които явно не го устройват.

Рашков заяви, че не приема оценката „хаос и разруха“ за предишното ръководство нa МВР и изтъкна, че то е постигнало сериозни резултати в областта на борбата с купения вот, както и с организираната престъпност.

Външни наблюдатели отбелязаха, че е елиминиран в много голяма степен криминалният вот – политическото търгашество, търговията с гласове, настояваше бившият министър, премълчавайки грубостта, с която полицейските му служители нахлуваха в общини, управлявани от ГЕРБ, за да притискат психически кметовете - под предлог, че търсят доказателства за злоупотреба с евросредства. Такива са емблематичните случаи в Бургас, Поморие и Сунгурларе.

„След като бе попитан как служебният кабинет ще се справи с подготовката на изборите, той намекна, че не е оптимист, като гледа поведението на новото ръководство, които започва с уволнение на доказани специалисти“, добави той.

„Уволнението на целия ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция“ разрушително ли е за ГДНП или е градивно? Поставен е там един служител с доста спорна полицейска репутация“, каза Рашков. 

Той коментира и слуай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция миналата година без никой да знае.

"Той  живял там безплатно - без да плащат квартира, без да плащат ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба", обясни бившият министър.  

Той подозира, че по този начин чрез отстраняването на директора се е преследва целта да се замаже „този сериозен гаф“.

„Защото аз призовавам да се заеме агенцията за държавната финансова инспекция, защото по такъв начин, настанявайки се в жилище, което е публично държавна собственост, което не може да се ползва, въпреки че има служебни жилища, които могат и се осигуряват на такива ръководни кадри, нелегално се е ползвало това жилище, което е свързано с доста големи разходи“, каза още Рашков.

#Бойко Рашков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »