Проф. Людмил Георгиев: Влизаме в спирала от избори

Проф. Людмил Георгиев: Влизаме в спирала от избори
Уикипедия
A A+ A++ A

"В огромната част от своето историческо битие българският народ и елит не са били способни сами да решават съдбините на държавата си, а винаги си разчитали на външни фактори. Днес обаче светът върви към съвършено различни измерения от тези, които познаваме. И няма как глобалните турбуленции да не се отразят върху ситуацията в България - прехода от еднополюсен към многополюсен свят".

Това каза пред БНР психологът проф. Людмил Георгиев.

И допълни, че едва ли изборите през октомври ще донесат решение. Прогнозата му е за спирала от избори.

"В своето историческо битие българският народ не е свикнал да носи отговорността за собствената си държава. Какъвто народът, такъв и елитът".

 В предаването "12+3" той допусна вариант, при който ще бъде съставен кабинет между ГЕРБ, ПП и ДБ - под натиска на "сегашния ни покровител - САЩ".

"Не ми се струва, че едно такова управление ще бъде устойчиво... Партийната система е в криза в целия западен демократичен свят. Границите между ляво и дясно се размиха твърде съществено, особено след агресивното осребряване на ЛГБТИ политиката на тази ужасяваща и подменяваща човешкото идеология. Партиите не могат да намерят своите идеологически основания. Смяна на партийната система би довела до същото".

#Людмил Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"