Втори протест Гazwithme иска гаранции за независимост от Русия

Втори протест Гazwithme иска гаранции за независимост от Русия
A A+ A++ A

Втори протест с настояване на гаранции за газова независимост от Русия ще бъде проведен днес под прозорците на президентството. Събитието е обявено с начален час 19 часа, като едно от исканията на организаторите му е за незабавно пускане на интерконектора с Гърция. 

"Скъпи приятели и свободни българи, приветстваме ви на първата пълна седмица от протестите #ГАZwithme. Това е исторически момент за България. Никога служебен кабинет не е предизвиквал протести, но Радевите избраници решиха, че осигуряване на безопасни и почтени избори е прекалено скучна задача. Ние отказваме да бъдем зависими от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин! Настояваме за незабавно издаване на Акт 16 за интерконектора с Гърция, чиято работа е да осигури газ за българските граждани по време на зимния сезон. Няма да допуснем да бъдем под руско робство за поредна зима! За пръв път тази година почувствахме България като неизменна част от ЕС и НАТО, а (п)реZидентът иска да ни го отнеме. Няма да го допуснем!", се казва в анонса за предстоящия протест в социалната мрежа "Фейсбук", отбелязва "Сега".

В понеделник организаторите на протеста са изпратили до партиите писмо със 7 въпроса, сред които с кои доставчици на нефт и газ ще преговаря България, как ще бъде подсилена на отбраната на страната, какви мерки в подкрепа на украинските бежанци предлагат,  каква ще е позицията на България по исканията на Русия за екстрадиране на руски граждани, както и чий е полуостров Крим. На въпросите са дали отговори от "Демократична Бългрия" и "Продължаваме промяната", а от Министерския съвет са върнали отговор, че са пренасочили въпросите, определени като "политически", за разработване на отговори от няколко министерства. 


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"