Петков: Борисов трябва да се пенсионира! ЕС също го иска, за да ни пусне в Шенген

Петков: Борисов трябва да се пенсионира! ЕС също го иска, за да ни пусне в Шенген
A A+ A++ A

Бойко Борисов трябва да стане пенсионер. Той в момента спира не само България, но и ГЕРБ. ГЕРБ не може да се реформира, защото има един политик, който се е запънал там, защото го е страх.“

Това заяви бившият премиер Кирил Петков в студиото на Нова телевизия. Той коментира и „глупостите“ на Борисов за газовата криза, гръцката връзка и политическите коментари.

„Ние влязохме в политиката с обещанието да се преборим с корупцията. Това, за да се случи, трябва да направим реформата в съдебната система. Няма как, и това е обективен факт, с Борисов да направим тази реформа, защото той знае, че при работеща съдебна система той отива в затвора“, каза още Петков.

По думите му дори и европейски лидери са им казали, че Борисов трябва да се пенсионира. А една от причините, които са изтъкнали в Европа, е пускането на страната ни в Шенген.

„Една от причините, които ни дадоха, за да не ни пуснат в Шенген, е, че ги е страх, че той може да се върне на власт, а те не му вярват“, заяви лидерът на ПП и допълни, че това са думи на един от министър-председателите на ЕС. Не посочи обаче името на този европейски премиер.

В този смисъл и по думите на Петков е невъзможна една евроатлантическа коалиция с ГЕРБ, каквато се лансира от тяхна страна. „Освен да победим октомври месец, нямаме друг избор.“

Кирил Петков вярва, че това ще стане, а като аргумент изтъкна, че при предишното Народно събрание не са им достигали само 4 депутатски гласа. Той е убеден, че на предстоящите избори ще ги имат тези гласове. Не отговори обаче на въпрос дали е взето решение за коалиция с „Демократична България“ и отклони темата. В момента със сигурност не се редят общ листи, стана ясно от думите му, а се анализира социологията.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »