Обрат! Полицайката Симона Радева не е била в колата на Семерджиев при адското меле

Обрат! Полицайката Симона Радева не е била в колата на Семерджиев при адското меле
A A+ A++ A

По време на фаталната за две случайни пешеходки катастрофа на бул. "Черни връх" до хотел "Хемус" обвиняемият Георги Семерджиев е бил сам в автомобила. Това установи разследването на тежкия инцидент, който отне живота на две млади жени, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

"На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска местопроизшествието. Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата", обясни Петрова. Разследването, което се води от Националната следствена служба под надзора на СГП, е установило още, че непосредствено след произшествието покрай автомобила на Семерджиев са минали две жени - случайни минувачи, които са оглеждали мястото. Самоличността им обаче не е ясна.

Първоначално след катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че е установена жената, за която се предполага, че е била със Семерджиев по време на катастрофата, като намекна, че тя е полицейски служител - полицайката Симона Радева. Преди две седмици обаче следователят Ясен Тодоров заяви, че не може да се каже със сигурност дали е имало или нямало пътник в катастрофиралия автомобил.

Самата Симона Радева в емоционален пост в социалните мрежи отрече да е била в колата и се закани, че накрая тези, които я обвиняват ще съжаляват. 

Тя обаче вече е отстранена овременно от длъжност и се води разследване срещу личността й заради уронване престижа на МВР чрез скандални клипчета. Радева обаче е заснета на камери да носи стълба на Семерджиев, за да се промъкне той вкъщи не през вратата. Поне такива твърдения съществуват.

Към настоящия момент обвиняемия Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него вече се повдигнати 5 обвинения - за тежкия инцидент с две жертви, управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата. Пред съда Семерджиев се защити, че няма общо с автомобила и че в деня на катастрофата е бил отвлечен.

Част от материалите по делото за катастрофата бяха отделени в отделно досъдебно производство на Софийската градска прокуратура. Според нея в периода 2021 г. до деня на катастрофата при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага.

#Симона Радева #Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите