Силен вятър духа в 7 области в неделя

Силен вятър духа в 7 области в неделя
Жълтият код заради силен вятър ще е в сила за областите Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен в 7 области на България за неделния 21 октомври, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Жълтият код заради силен вятър ще е в сила за областите Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В Бургаска област освен за силен вятър, предупредителният код е и заради обилен валеж.

Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но гражданите се съветват да бъдат внимателни и да избягват рисковете.

Над Западна България времето ще е предимно слънчево, но над Централна и Източна България облачността ще е значителна, на места ще превали дъжд, по-интензивен и значителен по количество в крайните югоизточни райони.

Максималните температури ще са между 15° и 20°, в крайните югозападни райони до 24°, а в София - 20°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. На места ще превали дъжд, по-значителен в крайните южни райони, където е възможно и да прегърми. Ще остане доста ветровито - с умерен и временно силен североизточен вятър.

Максималните температури там ще бъдат 18°-20°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините от Западна България ще бъде слънчево. Значителна облачност ще има над планинските масиви в източната част от страната, където на отделни места ще превали дъжд.

Ще продължи да духа умерен и силен, по откритите и високи части и бурен изток-североизточен вятър. С него ще настъпи понижение на температурите и максималната на 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 6°.

#НИМХ #БАН #силен вятър #жълт код #прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"