Министърът на икономиката с атака по Корнелия Нинова

Министърът на икономиката с атака по Корнелия Нинова
A A+ A++ A

За последните два месеца, само във ВМЗ-Сопот загубите са над 100 млн. лв. покрай действията на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова.

Това заяви пред БНТ служебният ресорен министър Никола Стоянов, който преди няколко месеца бе шеф на ВМЗ, но точно Нинова го уволни.

"През последните 5-6 месеца се откриха големи възможности пред ВМЗ-Сопот, те не се използват, особено държавните предприятия са поставени на колене в момента. Вместо да берат плодовете на високото търсене, да съберат пари за инвестиции, за обновления. Сега е моментът да се модернизират и да усвоят нови технологии - той беше изпуснат. Последните два месеца, само във ВМЗ загубите са над 100 млн. лв покрай действията на бившия министър", заяви той.

Стоянов подчерта, че в максимално кратки срокове ще свика заседание на междуведомствената комисия.

Това, че е нямало заседание, се отразява на фирмите, които не могат да внасят и да изнасят.

Стоянов уточни, че загубите на ВМЗ-Сопот са предимно от влошени показатели на производството, но и заради неработата на комисията и междуведомствения съвет - не са издавани лицензи и инвеститори обмислят оттегляне.

"Тръгването на инвеститори е много притеснително", каза служебният министър.

Стоянов беше категоричен, че България не е изнасяла и не изнася оръжие с директен получател Украйна.

Спазено е решението на парламента. Според него е възможно през посредници оръжие да е минало към Украйна, но подчерта, че не знае такова нещо и не може да коментира.

#Никола Стоянов #"ВМЗ-Сопот" # Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »