Договориха се! Дават 200 млн. лв. за строителство на пътища

Договориха се! Дават 200 млн. лв. за строителство на пътища
A A+ A++ A

200 милиона лева да бъдат платени за строителството на пътища у нас. За това се договориха днес строителните фирми и Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Останалите 500 милиона лева не могат да бъдат платени, защото са блокирани от предишния кабинет. Срок за плащанията няма. Някои суми ще бъдат платени от текущия бюджет.

Министерството се е ангажирало да преструктурира текущия бюджет на Пътната агенция, за да осигури плащанията. С тях ще се довършат лотове 1, 2 и 3 на магистрала „Хемус“ и пътят Ботевград - Видин.

„Това, което зависи от нас, е максимално бързо да изясним размера на тези средства, така че министерството да влезе в диалог с Министерството на финансите и премиера, ние ще го свършим още тази седмица“, заяви Стефан Чайков, председател на браншова камара „Пътища“.

„Ще направим всичко възможно в рамките на нормалното там, където има извършено строителство по големите обекти, защото „Хемус“ 1, 2 и 3 се строи, ще бъде направено всичко възможно да бъде платено, така че да не се забави строителството на големите инфраструктурни обекти“, каза арх. Иван Шишков, служебен министър на МРРБ, цитиран от bTV.

#Българско правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"