След 40-годишна пауза: Саудитска Арабия ще внася месо и мляко от Балканите

След 40-годишна пауза: Саудитска Арабия ще внася месо и мляко от Балканите
A A+ A++ A

Саудитският орган по храните и лекарствата е одобрил вноса на говеждо месо, мляко и млечни продукти от Сърбия, потвърди Министерството на земеделието, горите и водите на Сърбия.

На неотдавнашна среща с представители на този орган сръбският министър на земеделието Бранислав Недимович беше информиран, че страната е включена в списъка на одобрените износители на храни за Саудитска Арабия, а последното решение на Саудитската агенция по храните и лекарствата официално потвърждава това.

Така след повече от 40 години сръбско мляко и млечни продукти ще бъдат изнасяни за тази страна, докато Сърбия вече изнася плодове и зеленчуци за Саудитска Арабия без ограничения, съобщава БГНЕС.

Възможността за пласиране на сръбски хранителни продукти на този доходоносен пазар се счита за отлична възможност за производители, особено когато цените на храните достигат рекордни нива.

Стойността на търговския обмен между двете страни непрекъснато се увеличава, като през миналата година тя беше девет милиона долара, а през първите шест месеца на тази година достигна шест милиона.

#говеждо месо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »