Служебният силов министър представи екипа си

Служебният силов министър представи екипа си
A A+ A++ A

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев представя екипа си и приоритетите в дейността на силовото ведомство.

Основен приоритет в работата на МВР ще бъде борбата с купения и корпоративен вот по време на организацията на изборите. „Както и да проведем законосъобразно този процес и да обезпечим правото на глас на българските граждани, без то да бъде повлияно от тези порочни практики”, подчерта Демерджиев.

Приоритет ще бъде и борбата за пътна безопасност. Планира се да бъде въведен комплекс от мерки, да бъде разработена цялостна стратегия, която да обезпечи резултати в кратки срокове, но и в дългосрочен план. „Отчитаме, че ситуацията е доста тежка. Изисква бързи, категорично, но и в същото време трайни мерки”, коментира той.

Ще бъдат проведени мероприятия и действия, за да се въздейства на битовата престъпност. „Отчитаме слабости в превенцията. Вече сме издали съответните указания да се предприемат мерки и действия по места, които целят констатирането на такива тлеещи конфликти и вземането на превантивни мерки те да не ескалират”, посочи той.

В тази връзка министърът на вътрешните работи обяви, че ще се проведат акции по установяване и изземване на незаконно придобито и държано през годините оръжие.

Демерджиев обеща да бъдат безкомпромисни в борбата с контрабандата, с ДДС измамите, както и с разпространението на наркотични вещества. Особен акцент ще бъде поставен върху хората, които си „позволяват да разпространяват такива вещества” по българските училища или близо до тях.

#избори 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"