ВИДЕО Борисов от Рилския манастир: Експериментът Петков-Василев нанесе щети за милиарди

ВИДЕО Борисов от Рилския манастир: Експериментът Петков-Василев нанесе щети за милиарди
A A+ A++ A

Експериментът „Петков-Василев“ ни нанесе милиарди щети. Това каза пред журналисти в Рилския манастир лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Според него е огромен рискът от арбитраж заради договора с „Газпром“. 

„Някое следващо правителство, както дойдохме втория път да управляваме и платихме 1,2 млрд. евро за руските реактори, след като ни осъдиха. Сега ни чака същата съдба и някое правителство ще плати към 1,6 млрд. евро, защото те така говореха, а като знам какви адвокати имат в Русия, съм им следи всяко едно изказване и арбитражът им ще бъде много тежък“, коментира той.
 
„Пази Боже ние да не сме в управление тогава! По същия начин не бяха плащали на американските централи. И там изплатихме 1,3 млрд. натрупани задължения. Същите се трупат на ЕРП-тата и на „Булгаргаз“. Ние нямаме план за възстановяване. Година и половина българите не само се лишиха от парите за ковид кризата, но им ги намалиха с 1,3 млрд., а сега и фонд „Земеделие“ е със 100 млн. назад. Това пилеене на пари с милиарди как ще се оправи след това?“, попита бившият премиер. 

„Токът при мен беше 80 лева. За утре е с 60% по-скъп. Каква е тази икономика, която може да смогне да дотира бизнеса години наред. Това го няма в икономическите писания. Утре токът поскъпва с 60%, честито!“, възкликна той.

Вие представяте ли си при нас да се беше вдигнал с 0,6% какво чудо щеше да е!?, добави Борисов. 

„Провал в туризма, в земеделието, в строителството. Няма напояване, липсват торове. Има контрабанда от Украйна зверска. Няма дърва за огрев“, коментира лидерът на ГЕРБ. 

„Какво сме разпилели? Вие слушате обвиненията на един провалил се политик – Рашков. Къде са чувалите? Къде са обвиняемите? Къде са изядените хора? Има незаконни арести и провал с битовата престъпност. Всеки ден стават убийства“, добави той.

„Предложихме им да продаваме пряко оръжия на Украйна и да сме достойни. Те си мислят, че руснаците не знаят за кого изнасяме като се крият ли?“, попита Борисов. 

„Късаме договорът с „Газпром“, но до него слагаш дългосрочното споразумение със САЩ. Политически трябва да отидеш там и да кажеш „Колеги, трябва да получаваме на същата цена газа, защото иначе проруските сили ще ни натиснат и ще имаме проблем“. Това се прави в Белия дом“, обясни той.

„Турция изнася дронове, които бомбардират руските войски, а в същото време правят политика и помагат да изнесат украинското зърно. Ами ако България за радост има такъв като мен, щяхме да сме пряк участник в този процес“, сподели бившият министър-председател. 

„Надявам се тази зверска кражба през последните шест месеца ще отврати много народа и резултатите ще са различни. Освен това като го няма Рашков, машините няма да са така манипулирани. Стотици от тях изнасяха в складове. Не ги пазеха. Влизаха, излизаха“, добави той.

„Господ е всемогъщ. Той може да забави, но не забравя. На Кирил Петков и неговата партия за шест месеца му се случи това, което причиниха на нашата. Ние удържахме 12 години, а те на шестия месец не знаеха къде са, но си отиват много богати хора“, каза още Бойко Борисов. 

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »