Балабанов: Лъжите на Петков ги търпяхме достатъчно, стига

Балабанов: Лъжите на Петков ги търпяхме достатъчно, стига
A A+ A++ A

България трябва да търси балансирано и практично решение по отношение на доставките на газ, тъй като Европа продължава да е зависима от руското синьо гориво. Такова мнение изрази в Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.

„Търпяхме достатъчно лъжите на Кирил Петков, който се опитваше да говори как щяхме да потребяваме четири пъти по-евтин газ, а „Булгаргаз” иска, в следващите дни ще стане ясно, с 60% увеличение на газа”, каза бившият депутат. Балабанов допълни, че не знае как такава безпрецедентна цена би се отразила на българския потребител през зимата. 

На въпроса дали страната ни трябва да поднови доставките от „Газпром”, той отговори: „Каквато и газ да идва в България, няма какво да се лъжем, тя е руска. Тук въпросът е на каква цена идва в България”. По думите на бившия народен представител подобен балансиран подход имат и Германия, и Гърция, и Италия. Той вероятно включва и "Газпром", подчерта Балабанов в ефира на Нова.

Александър Николов, който беше енергиен министър от „Има такъв народ” не е имал възможността да си свърши работата заради Асен Василев, твърди Станислав Балабанов. По думите му Николов многократно е твърдял, че страната ни може да намери баланс по отношение на газовите доставки, но тогавашният вицепремиер отказвал.

#Станислав Балабанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »