Повдигнаха обвинение на шофьора на катастрофиралия румънски автобус

Повдигнаха обвинение на шофьора на катастрофиралия румънски автобус
БНР
A A+ A++ A

Повдигнаха обвинение на шофьора на румънския автобус, който катастрофира в събота на пътя Велико Търново - Русе. Тежкият инцидент взе 4 жертви - двама мъже и две жени. Това съобщи на брифинг окръжната прокуратура, предаде НОВА.

Шофьорът, който е управлявал автобуса, е турски гражданин. Привлечен е по обвинения за нарушение на Закона за движение по пътищата, че не е контролирал МПС-то, което управлява и за превишена скорост.

“Предвид, че е той чужд гражданин има вероятност да се укрие, затова ще поискаме от съда мярка “задържане под стража”, поясни прокурор Илиян Благоев.

Той отказа да коментира какви доказателства има прокуратурата срещу шофьорът, който е турски гражданин, защото те “са следствена тайна”. 

“На този етап не се проверява състоянието на пътната настилка”, каза следователят от НСлС Бранимира Вергова. Тя отрече то  да е причина за произшествието. 

Вторият шофьор, който също беше задържан за 24 часа, е освободен. Няма данни за повдигане на обвинение и на шофьора на паркирания извън пътното платно лек автомобил, заявиха разследващите.

От брифинга на прокуратурата стана ясно още, че петимата румънски граждани, за които съседната държава изпрати медицински хеликоптери, за да ги транспортира в Румъния не са разпитани. 


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »