Обама поиска нов план за финансова помощ при ипотеки

Обама поиска нов план за финансова помощ при ипотеки
Коментарите на президента дойдоха в момент, когато има признаци, че американският жилищен пазар започва да се възстановява след години на финансов спад. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама призова Конгреса да приеме план за ипотеки, който ще помогне изпаднали в затруднение собственици да рефинансират заемите за домовете си и да спестят 3 хил. долара годишно.

Обама обвини републиканците в Конгреса, че блокират мерките, предложени от него още през февруари, предаде БНР.

„Това е план, който знаем, че ще проработи. Той има подкрепата на независими, безпартийни икономисти и лидери от строителната индустрия. Това е план, който не изисква много мислене и трябваше да бъде приет лесно. Но републиканците в Конгреса се обединиха и попречиха той дори да бъде подложен на гласуване", коментира американския президент в седмичното си обръщения.

Коментарите на президента дойдоха в момент, когато има признаци, че американският жилищен пазар започва да се възстановява след години на финансов спад.

Министерството на икономиката съобщи през изминалата седмица, че строителството на нови къщи се е увеличило с 15% от август до септември.

Годишният брой на строежи на нови къщи е достигнал 872 хиляди, което е най-бързото развитие от юли 2008 г. насам, припомнят „Франс прес" и БНР.

#Президент на САЩ #Барак Обама #финансиране #ипотеки #финансова помощ #къщи #строителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"