Тони Димитрова: Как може да поскъпва водата с 60%? Мъчно ми е за бургазлии!

Тони Димитрова: Как може да поскъпва водата с 60%? Мъчно ми е за бургазлии!
личен архив
A A+ A++ A

"Как може да поскъпва водата с 60%, луди ли с тези хора? Много ми е мъчно за бургазлии.

Защото да си бургазлия - това звучи гордо! Ако не си роден в Бургас, значи си или бургаски зет, или бургаска снаха. И в двата случая си горд, че имаш връзка с града, чийто химн "Бургаски вечери" звучи не само край морето, но и по света. А сега какво? Всеки ден се будим с новини за поскъпване, докога така?"

 

Това сподели изпълнителката на "Ах, морето" Тони Димитрова, която така и не разбра на какво основание се вдига цената на 4,39 лева за кубик вода.

 

"Луда работа! Всеки месец вдигат нещо, то не беше бензин, не бяха храни от първа необходимост, не знам докога хората ще издържат. Добре, че поне ние ходим на участия и е лято, та тези хубави неща някак ни държат", допълва любимата на народа певица. В момента тя е доволна от факта, че концертите й валят. "Очаквам да излезе песен с братя Аргирови, имам женско турне с любимите колежки, както и индивидуални участия в Бяла, Раднево и т.н.", сподели Тони, чийто близки също са притеснени от повишената цена на водата в Бургас.

Само преди ден се рзабра, че КЕВР е решил цената на водата от 1 август в града да поскъпне с 60%, което е най-драстичното увеличение в страната. Междувременно кметът на града Димитър Николов подаде жалба до софийските апелативни магистрати за отмяна на решението. В жалбата си Николов посочи няколко довода, включително и противоконституционното назначение на бившия шеф на КЕВР Станислав Тодоров, по чието време е одобрена цената, предизвикала истински шок. В жалбата си Николов иска решението да регулатора - КЕВР, да бъде обявено за нищожно или незаконосъобразно, тъй като община Бургас и гражданите са персонално засегнати от него. "Цената на водата е увеличена заради бъдещи инвестиции, които обаче ВиК дружеството към настоящия момент не е направило, а в същото време събира средства от крайния потребител", са част от мотивите в жалбата.

"Не знам как ще издържим така повече с тези високи цени на всичко. Прекаляват, а хората горките, за тях ми е мъчно, не могат да си позволят и на концерт да дойдат. Стана закономерност всеки месец да ни изненадват с някаква висока цена. А приходите ни на едно място стоят". Това каза пред вестника и друг бургаски корифей - композиторът Стефан Диомов. В момента той подготвя събирането на всички "Тоники", които ще изнесат концерт в Созопол на празниците на града - "Аполония 2022". "Очаквам хората да дойдат с усмивки да си попеем заедно. Не можем само за тъжни неща да мислим", смята таткото на група "Тоника".


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »