Станишев: Борисов да си изясни референдума

Станишев: Борисов да си изясни референдума
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов най-накрая да си изясни позицията по рефернедума, иницииран от БСП, за съдбата на АЕЦ „Белене", настоя лидера на левицата Сергей Станишев.

По думите му управляващите се страхуват от допитването до народа и търсят изход, за да не излязат губещи, предаде „Дарик".

„Бих помолил министър-председателя Бойко Борисов да си изясни всъщност какво говори. Завчера обясняваше, че ние сме против референдум. Ние, които събрахме заедно с неправителствени организации 770 000 подписа и притиснахме правителството до стената и направихме референдума необратим. Каза че сме против референдума. Вчера казал, че сме за референдума. Нека бъде така любезен да изясни тезата си, а не да ги сменя през ден", коментира лидерът на БСП.

Според Станишев от ГЕРБ се страхурат, че ще загубят доверието на хората.

„Всички завои, обрати, които виждаме от ГЕРБ, показват, че те са изплашени, че хората ще имат право да се произнесат по важен въпрос и търсят панически изход за себе си, така че да не се обявят за губещи. Ясно е, референдум ще има. Убеден съм, че той ще бъде спечелен и ние сме много доволни от това", заяви още Станишев.

#Бойко Борисов #министър-председател #Сергей Станишев #БСП #лидер на БСП #реферемдум #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници