Морската вода хидратира кожата и лекува кожни проблеми

Морската вода хидратира кожата и лекува кожни проблеми
FOREO
A A+ A++ A

Морската вода може да помогне за лечение на кожни проблеми. Тя съдържа не само сол, но е и богатa на редица минерали като магнезий, калий, калций, селен, натрий и сяра, от които кожата се нуждае. Това показва проучване, публикувано в списанието Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, което изследва дълбоката морска вода – т.е. океанска вода, взета от дълбочина 200 метра. Тази вода обикновено е с ниска температура, висока чистота и богата на хранителни вещества. Изследванията стигат до заключението, че тя може да помогне за намаляване на кожни симптоми като подуване, зачервяване, сухота, сърбеж и напукване. Морската вода може също да намали алергичните кожни реакции при пациенти, страдащи от алергичен ринит или сенна хрема.

 

Как морската вода помага на вашата кожа?

Концентрацията на сол в морската вода варира в зависимост от това къде се намирате, но обикновено е около 3%. Освен това тази вода, независимо от дълбочината, от която е взета, съдържа не само сол, но е и богата на минерали, от които кожата ни се нуждае и които допринасят за здравословното ѝ състояние, припомнят експертите от шведския beauty-tech бранд FOREO.

 

Ползи за кожата от морската вода

Солта в морската вода може да помогне за премахване на замърсяванията и мъртвите клетки от кожата. В допълнение, минералите помагат за контролиране на появата на акне, хидратират кожата и дори стягат порите. Морската сол е полезна при:

  • Почистване и детоксикация на кожата
  • Премахва замърсяванията и мъртвите кожни клетки
  • Отпушва порите и помага за контролиране на появата на акне
  • Противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразнената кожа
  • Хидратиране и овлажняване на кожата
  • Подмладяване
  • Стягане на порите
  • Лечебни ползи

 

Професионален съветна FOREO: Винаги нанасяйте върху кожата си слънцезащитен крем и не забравяйте да повторите, когато е необходимо, защото продължителното излагане на слънце може да е много опасно за кожата. Когато плувате в морето, също сте изложени на вредните UV лъчи на слънцето. Ето защо е важно да носите слънцезащитен крем и да го нанасяте редовно, за да предпазите кожата си от увреждане.

 

Слънчевите изгаряния, бръчките, хиперпигментацияте и сухата кожа са едни от най-честно срещаните последици от прекомерното излагане на слънце. Сред най-ефективните и разпространени методи за минимизиране на тези състояния днес е LED светлинната терапия. Благодарение на напредъка на технологиите и разработките на водещи beauty-tech компании като FOREO, тя е възможна и в домашни условия с едно от хитовите устройства на бранда – UFO 2. Уредът е снабден, както с функция за процедури с червена светлина, която помага при слънчеви изгаряния, така и със зелена светлина, която се бори с хиперпигментацията. Криотерапията, която доскоро бе налична само в дерма клиниките, също е сред функционалностите на UFO 2, като тя минимизира бръчките и допринася за по-свежа и стегната кожа.

 

Потенциални опасности на морската вода за вашата кожа

Въпреки че има много ползи за здравето, плуването в морето крие и някои опасности. Основната сред тях са морските бактерии, например Ешерихия коли, салмонела и шигела. Тези замърсители могат да причинят кожни инфекции, стомашен грип и респираторни заболявания. Важно е да бъдете внимателно, особено ако имате отворена рана, тъй като солената вода може допълнително да раздразни кожата и да забави заздравяването.

 

За да научите повече за най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света и да сте в крак с бъдещия растеж и иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. Продуктите на бранда могат да бъдат закупени също от notino.bg. 

#FOREO #FOREO Imagination #FOREO LUNA 3 plus #FOREO UFO #FOREO на страхотни цени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »