Най-красивите кътчета по Черноморието с Trips with Rosie ВИДЕО

Най-красивите кътчета по Черноморието с Trips with Rosie ВИДЕО
личен архив
A A+ A++ A

“Красиви моменти, истории и снимки от познати и непознати кътчета - от България и по света.” Това е описанието, което ще видите, когато посетите страницата на Росица Димитрова от Trips with Rosie. И то много точно описва това, което тя прави. Роси посещава едни от най-красивите кътчета из България и чужбина и ги заснема по начин, който може да ви остави без дъх. Нейна страст е нощната фотография като запазената ѝ марка са внушителните снимки на Луната. Тя сподели, че не харесва снимките си достатъчно, но многобройните последователи на страницата ѝ определено са на друго мнение!

По време на гостуването ѝ при нас Роси ни разкри някои от тайните на перфектната нощна снимка, сподели истории за някои от местата, които е посещавала и представи книгата “Най-красивите кътчета по Черноморието”, която е създала съвместно с още две авторки.

Здравей, Роси! Благодарим ти, че се отзова на нашата покана! Ще те върнем малко назад, когато книгата все още не беше факт. Колко време отне и трудно ли беше?

Беше голямо предизвикателство. Много се радвам, че сме три, защото и разпределихме работата. Писането ми отне около два месе, като използвах много източници, както онлайн, таа и от книги. За някои от местата има много интересни легенди.

Кое от места от книгата те впечатли най-силно?

Не всички места от книгата успяхме да посетим и затова тази книга беше и вдъхновение за нови локации. Едно от местата, на които мечтая да отида е античната куполна гробница в Поморие. Задължително трябва да се посети с екскурзовод, който да разкаже защо тя е наистина толкова уникална и интересна.

Кои за теб са най-красивите кътчета по Черноморието?

Аз съм от Варна и северното черноморие ми е слабост. Болата, Тюленово, Калиакра са неописуеми мета, които  се видят на живо.

Ти си специалист по нощната фотография. Каква техника ни трябва за нея?

За заснемане на звездите е добре д се използва фотоапарат, въпреки, че в момента има и много хубави телефони. Но все пак заложете на апарат с по-голяма матрица и широк обектив с максимално отворена бленда. В момента снимам с обектив 14 мм и бленда 1,8. Преди бях с 2,8 и разликата е огромна. Колото повече свелина - толкова по-добре.

Имаш ли си любимо място за снимки, на което се връщаш отново и отново?

Доста често ходя по любимото ми Северно Черноморие, най-вече за нощни снимки. В района на Тюленово има невероятни места. Опитах се да занема божурите на Яйлата. Те са много известни и за съжаление, поради тази причина вече почти ги няма. Просто хората не внимават и ги тъпчат. Аз като фотограф знам добре как да пазя природата.

За да разберете интересните истории, които Роси ни разказа за едни от любимите й локаци от книгата, гледайте новото видео в канала на Peika&Jenite. В него ще разберете още полезни съвети за създаване на нощни снимки и ще чуете какви са бъдещите творчески планове на Роси.

 

#Българско Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници