Сметка от 450 евро попари родители в Слънчака след лечение на стомашно разстройство

Сметка от 450 евро попари родители в Слънчака след лечение на стомашно разстройство
A A+ A++ A

Солена сметка от 450 евро получи българско семейство за лечението на дъщеричката им в Слънчев бряг. Момиченцето е заведено със стомашно неразположение в частно лечебно заведение в курорта. Родителите са българи, които живеят и работят в Германия. Детето им има там медицинска застраховка. Двамата остават шокирани, когато разбират колко ще им струва лечението на малката Александра.

"Тук в Несебър първо бяхме от кабинет в кабинет, но никой не искаше да ни издаде документ за прегледа. Намерих медицинския център по интернет, изобщо не съм питал за цени, става въпрос за детето ми", сподели бащата Станимир.

Родителите твърдят, че са прекали там не повече от три часа, а на детето са направени изследвания и няколко инжекции. Преди това е прегледано от педиатър. "Това са 900 лева за три часа", възмущава се и майката Маруся.

100 евро от сметката пише, че са за прекараното време под лекарско наблюдение, 45 за индивидуална грижа за сестра. Останалите платени пари в касовия бон е посочено, че са за различни медикаменти, включително антибиотик и три интравенозни вливания. Родителите обаче твърдят, че единственото, което е правила медицинската сестра е няколко пъти да мине и да нагледа системата.

На следващия ден те трябвало отново да отидат в медицинския център, но се отказали когато видели сметката. "Предположих 100-150 евро максимум за малко дете, здравно осигурено в Германия. Сигурно щяха още 900 лева да ни искат за повтаряне на същата процедура", споделя още родителят пред Нова тв.

Краткият коментар на частния медицински център гласи - в клиниката има ценоразпис и всички цени, по които работим са видни за пациентите.

"Не видяхме ценоразпис. Евентуално след репортажа може да са сложени. Дойде човек с инсулт, германец. Свалиха го и му направиха кардиограма, но казаха, че трябва да го карат в Бургас. После чух скандал за пари - кой щял да плати 1200 евро за транспорт от Слънчев бряг до града", разказва още Станимир.

Самият той има много големи съмнения, че застрахователят в Германия ще му възстанови средствата, платени за лечението на Алекс на Слънчев бряг.

#Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"