Новият транспортен министър: Намаляваме тол таксите за превозвачите

Новият транспортен министър: Намаляваме тол таксите за превозвачите
A A+ A++ A

„Тол системата не е е добре структурирана и това създава проблеми. Затова предвиждаме конкретни мерки. Не искаме да загубим прихода в бюджета от таксите, но смятаме, че можем да увеличим цената на транспортния трафик през страната и да бъде по-облекчено таксуването за родните превозвачи. Без това да засегне кой знае колко приходите от тези такси в бюджета“, съобщи служебният министър на транспорта Христо Алексиев. Той се срещна с представители на браншови организации в областта на автомобилните превози на пътници и товари. „Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановен“, обяви Алексиев след срещата.

„Натрупано беше доста напрежение. Всички знаем, че в момента имаме множество кризи. Сериозният ръст на инфлацията, освен привнесените причини, голяма част се генерира и тук – поради неправилни публични политики, които се прилагат. Ние, като служебно правителство, смятаме, че трябва да работим върху първоизточника на инфлацията и тези кризи“, подчерта министърът и вицепремиер по икономическите политики.

„Транспортният бранш беше неглижиран и това доведе до много високи разходи, които се отразиха на всяка една суровина, стока и услуга. Коментирахме да започнем стъпка по стъпка да решаваме тези проблеми и да стопираме инфлацията на транспортните разходи и тяхното понижение“, подчерта Алексиев.

#тол такси #Христо Алексиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »