Илиян Василев: Радев и Борисов са двете страни на един проект

Илиян Василев: Радев и Борисов са двете страни на един проект
A A+ A++ A

Служебното правителство на Румен Радев се превърна в основен играч в изборната кампания в полезна на ГЕРБ и ДПС. Просто не оставя място за техни изяви с обсесията срещу ПП. Радев води борбата на Борисов, и така последният може да си стои на завет. Това доказва посредствеността на Радев и обречеността на опитите му да остане в политиката и след мандата. Да не говорим, че до края на мандата, ще бъде обект на легитимна критика и отрицание от съществена част от обществото.
Това написа на страницата си във Фейсбук енергийният експерт и бивш дипломат Илиян Василев. Той продължи още:

И той като ИТН, излъга избирателите си. Защото изпълнява същата мисия - да представлява библиотекарите, които го поставиха на поста, а не избирателите си. Голямата истина е, че Румен Радев беше договорен от Решетников не с Нинова, а с Борисов. Нинова просто нямаше друг ход.

Антикризисният щаб не е последната изцепка. Радев е обсебен от идеята да унищожи политически Кирил, Асен, Нинова и пътьом ДБ, да наложи модел на управление, съвместим с интересите на Кремъл.

В този смисъл той и Борисов са двете страни на един и същ проект - Борисов тръгна от МВР, Радев от армията - двете опори на репресивния режим на Живков и руското влияние.

Всичко това осмисля общото явяване на ПП и ДБ на изборите, защото те реално се превръщат в цивилизационни. В този кабинет няма нито един явен атлантик, но прокремълски играчи, колкото искаш.


 

#Илиян Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »