Новият подвариант на COVID-19 причинява странни сънища

Новият подвариант на COVID-19 причинява странни сънища
pixabay
A A+ A++ A

Коронавирусът се променя, новите варианти са факт, а с тях се променят и симптомите при заразените.

Вариантът Омикрон BA.5, който е по-заразен от предишните доминиращи варианти, в момента се разпространява широко.

Почти 90% от всички нови инфекции в Германия в момента се дължат на подтипа. Променя се не само самият вирус, но и симптомите, с които трябва да се съобразяват заразените. Освен това те се различават от тези на предишните варианти. Данните от Великобритания показват кои оплаквания са най-чести в момента, предава Bulgaria ON AIR.

От особено оживени сънища се оплакват заразените по време на коронавирус. Те са много интензивни и често завършват с кошмари. Някои заразени също са имали така наречените "осъзнати сънища", по време на които спящият е наясно, че сънува и дори може да повлияе на сюжета. В допълнение към това явление нощното изпотяване, умората и изтощението стават все по-чест проблем.

Въпреки това възпаленото гърло все още е най-честият симптом на Ковид. Това също не се е променило с BA.5. Главоболие и запушен нос също са сред най-вероятните оплаквания. Но често се споменава и кашлица, с и без храчки, както и дрезгав глас, кихане и хрема, пише Stern.

Все по-често симптомите се съобщават още ден или два след заразяването. Известно е също, че BA.5 е по-заразен от предишните варианти. Следователно вероятността да се заразите с вируса е много голяма - дори за ваксинираните и преболедувалите.

В статус в Twitter епидемиологът в Световната здравна организация Мария Ван Керхов приписва текущото доминиране на BA.5 основно на факта, че много хора в момента се срещат отново, без да спазват правилата за маска или дистанция.

Нараства не само броят на заразените, но и смъртните случаи. Както и преди, тези, които не са добре защитени, са засегнати, защото не са изобщо или напълно ваксинирани.
 

#сънища #коронвирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"