Нинова: Служебният кабинет от първия ден уволнява кадри на БСП

Нинова: Служебният кабинет от първия ден уволнява кадри на БСП
Стоп кадър
A A+ A++ A

„През февруари установихме, че директорът на „Кинтекс” Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – „Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев“.

Това заяви в ефира на „Тази сутрин“ председателят на БСП Корнелия Нинова.
Според нея това се е случило под протекцията на Даниела Везиева, която беше служебен министър на икономиката по време на втория служебен кабинет през 2021 година.

„В момента с назначаването на министър Стоянов се възстановява модел. От първия ден се уволняват кадри на БСП – това е показателно за поведението на президента. Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка на Стоянов е да уволни ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на „Кинтекс“, подчерта Нинова.

Относно енергетиката председателят на БСП посочи, че решението е да бъдат подновени доставките на газ от „Газпром“ и да започнат разговори за нов дългосрочен договор.
„Изкуствено се създава напрежение в сферата на енергетиката. Има проблеми с доставките на газ, но поканете бившия министър Александър Николов или някой от ръководството на „Има такъв народ“, допълни Нинова.

Според нея в момента България няма нужда от кризисен щаб и анализи, а от действия за възстановяване на преговорите с "Газпром".


 

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »