Голямо име на Балканите пое Ботев Пловдив и проговори на български

Голямо име на Балканите пое Ботев Пловдив и проговори на български
A A+ A++ A

Желко Копич е новият треньор на Ботев Пловдив. Хърватинът, който е голямо име на Балканите и за последно е водил гранда Динамо Загреб, ще замени влезлият в пререкания с феновете Азрудин Валентич.

Желко Копич е роден на 10 септември 1977 година в Осиек, Хърватия. По-голяма част от треньорската му кариера преминава в родината му.

За последно Копич бе начело на хърватския гранд Динамо Загреб. Именно с Динамо са някои от най-големите успехи в треньорската му кариера.

През миналия сезон Копич и Динамо преодоляха груповата фаза на Лига Европа. Тимът от Загреб постига впечатляващи победи, като една от тях е при визитата на Уест Хем на „Лондон Стейдиъм“.

В елиминационната фаза Динамо се изправи срещу Севиля. В първия мач в Испания хърватите загубиха с 1:3, а на реванша малко не достигна на Динамо и "сините" спечелиха с 1:0.

Новият треньор на "канарчетата" е бил директор в школата на Динамо, както и помощник-треньор в гранда от Загреб.

Освен като треньор на Динамо, Желко Копич е бил начело още на отборите на Пафос (Кипър), Хайдук Сплит, Славен Белупо, НК Загреб, Цибалия и НК Луцко.

Още в първите си думи като наставник на "канарчетата" Копич проговори на български, а по този начин демонстрира страхотна почит към клуба и бултрасите.

#Ботев Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »