САЩ наложи санкции на предполагаемото гадже на Путин

САЩ наложи санкции на предполагаемото гадже на Путин
A A+ A++ A

САЩ наложиха нови санкции срещу Русия, включително срещу 24 предприятия от технологичния сектор и отбранително-промишления комплекс, както и срещу предполагаемата приятелка на руския президент Владимир Путин.

Санкции са наложени на публичното акционерно дружество "Магнитогорски металургически комбинат" и на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева, за която се твърди, че има връзка с Путин - нещо, което руският президент отрича.

Санкциите означават замразяване на активи в САЩ и забрана за американски граждани или компании да правят бизнес с лицата от списъка, на които също така е забранено да влизат в САЩ.

След като Великобритания наложи санкции на Алина Кабаева през май, а ЕС направи това през юни, сега и САЩ включиха олимпийската шампионка от 2004 г. в санкционния списък.

Кабаева е официално санкционирана с мотива, "че е била длъжностно лице, висш служител или член на борда на директорите на правителството на Руската федерация".

Това се посочва в изявлението на американското Министерство на финансите.

"Докато невинни хора страдат от агресивната война на Русия, съюзниците на Путин се обогатиха и продължиха да си водят луксозния начин на живот" - допълни министърът на финансите Джанет Йелън.

Ето защо от Министерството на финансите "ще използват всеки инструмент, с който разполагат, за да държат отговорни посредниците на Кремъл и руския елит за съучастието си във войната, която струва безброй животи" - се посочва още в изявлението.

#Владимир Путин #Алина Кабаева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »