Божидар Божанов: Над 200 болници приемат с електронни направления

Божидар Божанов: Над 200 болници приемат с електронни направления
A A+ A++ A

Бившият вече министър на електронното управление - Божидар Божанов, обърна внимание на много важна тема. Ето какво написа той на страницата си във Фейсбук:

В политическата суматоха остана малко встрани темата с електронните направления за хоспитализация, но тя е поредната важна стъпка в електронното здравеопазване. Вече над 200 болници приемат електронните направления.

Както отбеляза онзи ден един ръководител на екип в Информационно обслужване, за първи път правителството не пречи на процеса. Бих добавил и това, че давахме политическа предвидимост и "гръб". Асена Сербезова беше точният министър за това и се радвам, че работихме добре съвместно.

Надявам се, че служебният министър ще приеме предложенията, които дадохме от МЕУ миналата седмица по проекта на наредба и ще премахне хартията от процеса изцяло. Личните лекари с право чакат това изменение, за да ги разтовари.

Електронното здравеопазване повишава ефективността и прозрачността на предоставянето на здравни услуги. А електронната идентификация ще даде лесен достъп на всеки до здравното му досие, вкл. до възможността да сигнализира за фалшиви прегледи и хоспитализации.

#Божидар Божанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"