Опашки, отмяна на полети: Хаос по летищата в Германия

Опашки, отмяна на полети: Хаос по летищата в Германия
pixabay
A A+ A++ A

В борбата с дългите опашки и отмяната на полети заради претоварването на германските летища доставчиците на наземно обслужване разчитат на стотици служители от чужбина, предава БГНЕС.

"Реалистично е до средата на август да пристигнат 250 чуждестранни помощници", които биха помогнали за облекчаване на ситуацията на летищата в Мюнхен, Нюрнберг и Франкфурт, каза председателят на браншовата асоциация ABL Томас Рихтер, цитиран от "Тагесшау".

Рихтер обаче разкритикува бюрократичните пречки, свързани с издаването на необходимите документи за работа. Поради недостига на персонал на летищата федералното правителство е създало възможност за наемане на временни работници от трети страни - основно от Турция. Временните работници обаче трябва да преминат проверка за надеждност. Целта е да се издават бързо разрешения за пребиваване и работа, заяви министърът на вътрешните работи Нанси Фезер.

Главният изпълнителен директор на летищната асоциация ADV Ралф Бейзел заяви пред RND, че набирането на спешно необходимия персонал може да бъде "значително улеснено чрез по-ефективна и по-кратка проверка, без да се нарушават стандартите за сигурност".

От началото на лятото недостигът на персонал на германските летища доведе до хаос в полетите.

Предупредителната стачка на наземния персонал на Lufthansa влоши допълнително ситуацията. Миналата седмица имаше масова отмяна на полети.

 

#Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »