Бориславова обясни спокойно и аргументирано за поредния менте скандал

Бориславова обясни спокойно и аргументирано за поредния менте скандал
Фейсбук, БНТ Десислава Кулелиева
A A+ A++ A

Днес редовното правителство си отиде и на неговото място в Министерския съвет влезе служебното начело с Гълъб Донев.

На церемонията по предаването на властта в Гранитната зала присъстваха всички отиващи си и всички наследяващи ги министри.


След церемонията по предаването на властта досегашният премиер Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова напуснаха сградата на Министерски съвет. Прави впечатление, че на една от снимките те са хваната на ръка, поне така опитаха с фейк да атакуват от БНТ и още няколко кафеви медии.

Ето обаче мнението на Лена Бориславова за въпросния кадър. Тя отрича да е хващала бившия премиер за ръката. Текстът е от профила й във фейсбук: 

В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има такъв кадър.

Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.

Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.

#Лена Бориславова #Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай