Официално: Донев поема управлението, кабинетът „Петков” остава в историята

Официално: Донев поема управлението, кабинетът „Петков” остава в историята
Стоп кадър НОВА
A A+ A++ A

След церемонията по представянето на служебния кабинет в Президентството, премиерът Гълъб Донев и министрите му отидоха в Министерския съвет, за да приемат официално властта от предшествениците си.

„От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната”, обърна се към служебния премиер и неговите министри Кирил Петков. Той отбеляза, че противно на внушенията в общественото пространство, условия за апокалипсис няма. Нямало и заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието от подготовката на честни предсрочни избори.

„Преди час дадохме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната. Клетвата вече е в сила. Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост, за да отстоявате с всеки свой подпис и решения националния интерес на България. Запазете известна дистанция от властта, за да не губите връзката с хората”, апелира Донев.

Служебният премиер посочи, че очаква от министрите работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин. „Умни решения, съобразени със законите, умни и ефективни решения, които имат за цел подобрение живота на хората, а не са поредните ефектни политически послания”, добави Донев.

#Кирил Петков #Гълъб Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »