Радев: Моят кабинет №4 няма да гони тясно партиен интерес, а обществен такъв

Радев: Моят кабинет №4 няма да гони тясно партиен интерес, а обществен такъв
A A+ A++ A

Първият приоритет на служебното правителство трябва да бъде да не се допусне въвличане на България във войната между Русия и Украйна. Това заяви президентът Румен Радев при представянето на новия служебен кабинет с премиер Гълъб Донев.

Радев използва аргументът за опасността България да бъде въвлечена във войната, когато се обяви против това да дадем оръжие на Украйна. Той винаги е бил и за умерена позиция по отношение на "Газпром".

"Това е четвъртото служебно праивтелство, което назначавам. На вас се пада отговорността да се справите с предизвиктелствата, които бяха спестени на предишните три.

Поемате отговорност в труден момент. Има обществена умора от острото политическо противопоставяне вихреща се инлфация, обедняване, липса на газ за зимата, тежко задлъжнял обществен доставчик, нормативен блокаж, разпадаща се пътна мрежа, забуксувала съдебна реформа", каза Радев.

Той допълни, че сигурността е основно предизвикателство, в контекста на войната на Русия в Украйна.

"Напрежението на Балканите отново се покачва. Рискът войната да обхване нови територии е реален. Ваш първи приоритет е да не се допусне въвличането на страната ни в конфликта", каза Радев.

Той допълни, че това правителство ще направи последните крачки за влизането ни в Шенген и България не може да остане повече в периферията на ЕС.

В началото на церемонията прозвуча химна на България, но не и този на ЕС

"Служебното правителство не е "Б" отбор в управлението на държавата", заяви служебният премиер Гълъб Донев.

И допълни:

"Това не е моя маркетингова приумица, това отсъжда основният закон.  Не губя равновесие от високото, не търся вратичката на закон".

#. Румен Радев #служебен кабинет #Гълъб Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »