Иво Мирчев: Надявам се нечия любов към Русия да не е по-силна от националния интерес

Иво Мирчев: Надявам се нечия любов към Русия да не е по-силна от националния интерес
A A+ A++ A

"Силно се надявам бъдещият енергиен министър да не се върне към нов довор с "Газпром", обяснявайки, че няма откъде другаде да намери газ. Газ има. Газът от "Газпром", освен всичко друго, е по-скъп от алтернативните доставки. И се надявам нечия любов към Русия да не надделее в името на националния интерес", това каза пред NOVA NEWS Ивайло Мирчев от ДБ, визирайки бъдещия служебен кабинет.

По думите му:

"Ние трябва да си извоюваме енергийната независимост не просто от Русия, а да не зависим нито от САЩ, нито от някой друг".

ДБ не са удовлетворени от развитието на политическата ситуация и предсрочните избори в условията на кризи, но могат да гледат съмишлениците си в очите.

„ДБ опита да бъде разума в тази коалиция, опита да направи възможно не да се движи от някакви момчешки сблъсъци като в детската градина, а от приоритетите на страната. Изключително трудно ни беше. Тя и коалицията беше трудна”, подчерта Мирчев.

Той коментира и явяването на ДБ на предстоящите избори:

"Предложихме на ПП общо явяване, като считаме, че това е най-логично. Изпълнителният съвет на „Да, България”  предложи на Националния Съвет и той ще обсъди. Логиката е да предложим на хората един голям политически субект, в който да не предаваме надеждите от 2020 година”.

Депутатът припомни общността, излязла тогава на площадите с надежди, които, според него, не могат да се захвърлят с лека ръка.

Затова ПП, ДБ, "Ние идваме" и изобщо – всички в спектъра, които са имали нещо общо с този протест трябва да излязат като една сила на тези избори, смята депутатът от ДБ.

„Ще е тъжно, ако това не се случи”, каза той и посочи към тези политически формации и други формални и неформални граждански организации, като „Правосъдие за всеки” и БОЕЦ.

#Иво Мирчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори