Три нови метростанции на третата линия до 2025 година

Три нови метростанции на третата линия до 2025 година
A A+ A++ A

"Проектът за разширяване на третата линия на столичното метро от кв. “Хаджи Димитър” до ж.к. “Левски” е за три години и половина и трябва да приключи през първата половина на 2025 година. Това е тежко строителство, голям обем от работа трябва да се свърши и изисква много време", това каза пред БНТ проф. д-р инж. Стоян Братоев – изпълнителен директор на “Метрополитен” ЕАД.

По думите му макар и трудно изграждането на софийското метро продължава.

Независимо от моментните финансови проблеми, работата по график не е спирала, заяви той. Вече е подписано споразумение с Финансовото министерство, което ще даде възможност да се извършат и плащанията.

“Засега вървим добре. Първите месеци са свързани с премествания на инженерна инфраструктура - колектори, канализационни, кабелни, всичко това в голяма степан вече е завършено и се започва със същинските конструкции в участъка - първо на станциите, защото те са с по-голям обем, постепенно ще започнат и на тунелите”, обясни инж. Братоев.

Той отбеляза, че участъкът е 3 км. с 3 метростанции и допълни:

“Това е третият етап от строителството на третата метролиния. Остава още един етап, който се надяваме до края на годината също да започне”.

Според него местата на метростанциите са максимално комуникативни - първата спирка ще е до стадион “Георги Аспарухов”, втората ще е на улица “Витиня”, а третата ще е между “Левски В” и “Левски Г”.

#"Метрополитен" ЕАД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"