Седмицата почва със слънчево време, следобед на места ще превали

Седмицата почва със слънчево време, следобед на места ще превали
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в североизточните райони ще превали. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Преобладаващите максимални температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над северното крайбрежие и на отделни места там ще превали. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток и ще отслабва. Максималните температури ще бъдат 27°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 19 мин. и залязва в 20 ч. и 46 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 26 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 42 мин и залязва в 22 ч. и 55 мин. Фаза на луната: четири дни преди първа четвърт.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"