Фидел Кастро получил инсулт, роднини отричат

Фидел Кастро получил инсулт, роднини отричат
Сестрата на Фидел Кастро и синът му Алекс обаче опровергават появилите се в медиите твърдения за инсулт. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бащата на кубинската революция Фидел Кастро е получил масиран инсулт, който според венецуелски лекар е много сериозен.

Кастрое не можел да се храни сам, да говори, нито и да разпознава хората, твърди британският вестник „Дейли нюз", предаде Би Ти Ви.

Сестрата на Фидел Кастро и синът му Алекс обаче опровергават появилите се в медиите твърдения за инсулт.

Венецуелското издание „Ел Универсал" цитира Хуанита Кастро, която определила съобщенията като „абсурдни слухове". Според роднините на 86-годишния лидер той се чувства нормално и живее обичайния си живот. Кубинското правителство също отрича, че здравословното състояние на Кастро се е влошило.

Като доказателство, че слуховете и дори твърденията за възможна негова смърт не съответстват на действителността, кубинските вестници публикуваха послание на Ел Команданте до студентите от един от кубинските медицински институти.

Текстът, с който Кастро ги поздравява за годишнината от основаването на института, е от същия ден, когато според съобщенията в медиите той се е намирал в болница.

Здравословното състояние на Фидел Кастро е считано за въпрос на национална сигурност в Куба и за него се съобщава твърде малко, което редовно поражда спекулации. Кастро не се е появявал на публично място от март.

Все още не е ясно кога точно Кастро е получил предполагаемия инсулт. Според наблюдателите това е станало преди два месеца.

#Куба #инсулт #роднини #здраве

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници