Иран обвини Израел за бомбената атака в Ливан

Иран обвини Израел за бомбената атака в Ливан
Външният министър Али Акбар Салехи също е осъдил нападението в телефонен разговор със своя ливански колега Аднан Мансур. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Иран осъди бомбената атака в Бейрут, при която загинаха осем души, включително високопоставено лице от ливанските сили за сигурност, като обвини за нападението Израел.

В изявление, публикувано на сайта на външното министерство, говорителят Рамин Махманпараст заяви, че Техеран осъди „терористичния взрив, извършен от тези, които целят да създадат разделение между различните ливански групи, което никога не е служило на интересите на Ливан", предаде АФП, на която се позова информационна агенция „Фокус".

„Без съмнение главният враг на ливанския народ и региона е ционистският режим, който извлича полза от нестабилността и липсата на сигурност в региона", посочва още Махманпараст

Външният министър Али Акбар Салехи също е осъдил нападението в телефонен разговор със своя ливански колега Аднан Мансур.

„Враговете на региона искат да интензифицират несигурността, за да постигнат своите злоумишлени цели", е заявил той, посочва се още в изявлението.

#Иран #Ливан #Израел #Али Акбар Салехи #Аднан Мансур

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници