Найденов: Агенцията по безопасност на храните има строг контрол

Найденов: Агенцията по безопасност на храните има строг контрол
Министър Найденов заяви, че Агенцията по безопасност на храните има много строга система за контрол, който не позволява лоши продукти да стигнат до магазинната мрежа. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Агенцията по безопасност на храните има много строга система за контрол, която не позволява некачествени продукти да достигнат до магазинната мрежа, заяви министър на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Министър подчерта, че вече е унищожено е сиренето от Ловеч, за което имаше съмнения, че е отровно, като са взети всички това сирене да не излезе на пазара, предадоха ТВ7 и информационна агенция „Фокус".

Според него подобни случаи са доказателство, че Агенцията работи много добре, като даде за пример най-големия месокомбинат на Балканите – „Меком" – Силистра, към когото не е било проявено снизхождение и е бил затворен, защото са били установени големи количества месо с изтекъл срок на годност.

„Тази агенция е гарант за това храната, която ежедневно слагаме на трапезата си, да бъде безопасна", заяви земеделският министър.

„В момента другата тема, която е притеснителна, появила се в европейските медии, е за оцветено месо, оцветено свинско месо, за да бъде представено за телешко. Направени са съответните проверки. От това месо в България няма. Съобщенията са, че това е унгарско, свинско месо, оцветено, за да изглежда като телешко, предложено на пазара на някои страни", подчерта министър Найденов.

#Мирослав Найденов #месо #Ловеч #сирене #контрол #Агенция по безопасност на храните #пазар #министър на земеделието и храните #месокомбинат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »